Våre fargepakker

Nyttig info om de ulike fargepakkene og h2o2.
Vi har forskjellige typer fargepakker: Permanent farge, lysningsfarge, minicolor, toning og glansvask. Styrke og mengde hydrogenperoksid (h2o2) er med på å avgjør hvilken fargepakke det er. 

Toning og glansvask vaskes gradvis ut av håret og benyttes med 1.5% h2o2. En toning inneholder mindre mengde pigment fremfor en permanent hårfarge og vil ikke gjennomfarge et hårstrå. En toning vil alltid gjøre håret litt mørkere ettersom den ikke inneholder noen form for opplysning. En toning er perfekt for nøytralisering av gyldent, en oppfriskning av fargen eller å dempe fargen litt ned. På et allerede behandlet hår kan det være lurt å benytte 3% slik at ikke lengdene blir for mørke, spesielt lengder på et mørkt hår. Skal du gjøre håret mørkere bør man alltid benytte 1.5%. Men husk alltid at lengder og spisser trekker mer pigment enn håret inn mot hodebunnen. En toning blandes 90ml h2o2 til 60ml fargekrem.

Minicolor er en litt mer dekkende og tettere farge enn en toning/glansvask da denne inneholder like deler h2o2 og fargekrem (60ml h2o2 + 60ml fargekrem). Denne benyttes også med 1.5% h2o2 slik at du unngår opplysning og fargen vil ikke gjennomfarge håret slik som en permanent hårfarge. Denne er perfekt for deg med grått hår som ønsker bedre dekkevne enn en glansvask, men unngå den veldig markerte etterveksten. Ettersom du ikke har noen opplysning på denne pakken vil også denne holde seg kaldere da man ikke henter frem de naturlige underliggende pigmentene fra underlagstabellen. Denne pakken vil alltid da gjøre håret mørkere. Denne anbefales kun å benyttes innerst mot hodebunnen eller hvis du skal gjøre et lyst hår mye mørkere. 

Permanent farge er en hel dekkende hårfarge som ikke vaskes ut. Denne type farge gjennomfarger et hårstrå. Den inneholder en høyere andel pigment for å oppnå bedre dekkevne, brukes for å dekke grått hår. Permanent hårfarge blandes med 3% – 6% eller 7.5% h2o2. 3% benyttes hvis du skal farge håret mørkere og har litt tynne hårstrå. Skal du dekke grått hår benytter du 7.5% for å få åpnet hårstrået ordentlig. 7.5% kan maks lysne opp 2 tonehøyder i en ettervekst. 6% kan lysne 1-1,5 tonehøyde, benyttes for å farge håret i samme tonehøyde eller en tone lysere. Permanent hårfarge trekker ut litt av de naturlige pigmentene i håret og tilsetter pigment fra fargetuben. Man kan benytte 9% og 12% på en permanent hårfarge for mer opplysning. Denne vil da gi en bedre dekkevne i forhold til lysfarge da denne blandes like deler h2o2 med fargekrem. 90ml h2o2 blandes med 90ml fargekrem (3 fargetuber). Small pakke blandes 60ml h2o2 med 60ml fargekrem. 

Lysningsfarge – benyttes for å farge et hår lysere. Her benytter vi høyere h2o2 og mindre andel fargekrem for mer opplysning. 7.5% lysner ca 2 tonehøyder mens 12% vil gi den beste opplysningen. Du vil aldri oppnå et helt platina blondt hår med en lysningsfarge. En lysningsfarge anbefales hvis din naturlige hårfarge er blond og ønsker en mer naturlig lys hårfarge, men denne vil aldri bli veldig kald på et naturlig hårstrå. En lysningsfarge kan benyttes etter bleking for å oppnå et helt hvitt/sølv hår, eller om du ønsker nøytralisering uten at håret skal bli mørkere. Ellers benyttes også lysfarge i kombinasjon med en korrigerings farge. Her lysner du håret først med en lysfarge og deretter nøytralisere det gyldne som kommer frem i trinn nr 2 med en permanent hårfarge. Denne pakken er genial hvis du ønsker et lyst hår og samtidig dekke grått. Lysfarge inneholder pleiestoffer som gir et glansfult hår. 90ml h2o2 blandes med 60ml fargekrem.

Friske opp lengder er en pakke som er spesielt tilpasset lengder og spisser som er behandlet fra før. Lengder og spisser trekker alltid til seg mer pigment og derfor inneholder denne pakken en mindre andel pigmenter. Denne blandes 60ml h2o2 med kun 30ml fargekrem (1tube). Denne pakken kan du blande med 1.5% til 7.5% h2o2. Jo høyere styrke jo mer opplysning vil den gi. Lengder og spisser har en dårligere opplysning enn håret inn mot hodebunnen og ofte ønsker vi at lengdene skal ha en lysere nyanse enn bunnen. Denne pakken er perfekt i kombinasjon med andre pakker slik at ikke lengdene blir mørkere og kaldere enn resten av håret. 

Produktene våre er milde og pleiende, men vi jobber fortsatt med kjemikalier, så for å skåne håret mest mulig er det viktig å ikke benytte sterkere h2o2 enn nødvendig.