Vår historie

Fra Sørlandets hovedstad Kristiansand, har frisør, hårnerd og gründer Bente Hafslund utfordret status quo i hårfargebransjen ved å kombinere innovasjon, kvalitet og rettferdighet. Med over 25 års erfaring i bransjen, inkludert stilling som fargeekspert for Loreal Professional og Joico, og som leder for Adam og Eva frisørsalong, visste Bente hva kundene fortjente og hvordan hun kunne levere det. 

Bentes reise begynte med at hun så vennene sine slite med butikkjøpte hårfarger mens hun var gravid og ikke kunne hjelpe, hun kjente en sterk trang til å gjøre en forskjell. Hun visste at mer enn 50% av alle som farger håret, gjør det hjemme, men kvaliteten og kunnskapen de trengte manglet i markedet.

Bentes drøm møtte kraftig motstand. Mange frisører mente at hun ødela for frisørbransjen ved å dele sin dyrebare kunnskap. Men Bente lot seg ikke stoppe. Hun så en urettferdighet og var fast bestemt på å utjevne spillet.

Motivert av dette, begynte hun å utvikle en hårfarge som ville være forskjellig fra alt annet på markedet. Hun visste at salongprodukter hadde bedre ingredienser enn butikkfargene, og at de proffe fargene var tilpasset forskjellige geografiske områder - noe butikkfargene ikke var. Hun skapte en serie milde, men effektive farger, tilpasset Nordisk hår, og hun satte miljø og bærekraft i sentrum for produktutviklingen. 

Tre år etter fødselen av sitt andre barn, lanserte Bente endelig merket og nettbutikken. Det var en utrolig emosjonell dag, ettersom alle de årene med hardt arbeid og usikkerhet endelig bar frukter. Responsen fra kundene var overveldende, og det var en enorm lettelse og glede å se at arbeidet hennes hadde gjort en forskjell.

I 2022 kom Marianne med på laget, en veteran i frisørbransjen med dyptgående faglig kunnskap. Hun styrket merkevarens visjon og fokus med sin lidenskap for hårfarge og uvurderlig innsikt og som sparrings partner for Bente.

Dette er historien om by Bente - en merkevare født av et ønske om å hjelpe, drevet av en lidenskap for faget, og styrken av to kvinner som trosset motstand for å gi folk et bedre alternativ til hjemmefarging. Det er historien om et merke som har forandret måten vi farger hår på hjemme.