Bruksanvisning stripeteknikker by bente

Striper og toning:

Forbredelse:

Håret trenger ikke være nyvasket. Hvis håret er slitt, ta gjerne en hårkur i forkant.

Blandingsforhold og påføring:
Bland alltid kun en blanding om gangen. Start påføring på det mørkeste håret først.

Striper:
Bland N:1 Blond og N:2 H2O2 90ml. Påføres i tørt hår.

Toning:
Bland N:2 H2O2 1.5% 90ml med 2 tuber N:3 Mix. Denne blandingen påføres etter stripene er skylt ut, viktig at toningen påføres i lett fuktig hår.

Start alltid innerst i det nystripet håret. Tørre lengder og spisser kan suge til seg mye farge, så de kan skummes opp ved utskylling.

Toning medium:
Bland N:2 h2o2 90ml med 3 tuber N:3 Mix og 30 ml vann.

 

FREMGANGSMÅTE:

Steg 1 – Striping:
Begynn å påføre blekemiddelet i det mørkeste håret. Husk at håret rundt hårfestekanten er tynnere og finere, og dermed lysner raskere. Kontroller lysningsprosessen ved å skrape av litt blekemiddel for å sjekke lysheten.

Viktig at stripene er lyse nok før du skyller.

Virketid 60 minutter fra alt er påført, Etter 60min avtar lysningen. 

Steg 2 – Utskylling:
Skyll grundig, sjamponer én gang, og bruk balsam eller hårkur i hårets lengder. Tørk håret grundig med et håndkle.

Steg 3 – Toning:
Start påføring av toningen i lett fuktig hår. Begynn bak i håret eller på det mest gyldne området. Påfør toningen innerst i det nystripet håret, la det virke i 15-20 minutter, og trekk deretter toningen videre ut i håret hvis nødvendig. Tørre spisser trekker til seg mer farge, så de kan skummes opp under utskylling. Skyll, vask og avslutt med en god hårkur.

Virketid 30 min.

Balayage teknikk:

Forberedelse:
Håret trenger ikke være nyvasket når du starter. Påføres i tørt hår. Tørt og slitt hår bør kures i forkant, et sunt og friskt hår gir jevnere resultat. Har du en venn som kan hjelpe deg med å påføringen gir det ofte et bedre resultat.

Blandingsforhold:
N:1 Blond + N:2 H2O2

Om det kun er et lite område kan du behandle, trenger du ikke beytte hele pakken.
1 ss N:1 Blond + 2 ss N:2 H202

Påføring:
Start bak og avslutt mot ansiktet. Håret rundt hårfestekanten er tynnere og finere, lysner derfor raskere. Dette håret er ofte lysere i utgangspunktet og trenger derfor ikke like lang virketid.

Blekingen begynner ikke å virke før den kommer ut av skålen. Du oppnår en høyere lysning hvis du pakker inn blekingen i folie eller plast. Hvis du benytter plast, må du bare passe på at det kommer litt luft inn, må ikke bli helt tett. 

Man kan også sjekke hårkvaliteten underveis, da kan du dra litt ekstra i håret for å sjekke om du kan dra det helt av. Bruk aldri høyere prosent på vannstoffet enn nødvendig. Bedre å sitte full virketid med en lavere prosent, fremfor en høy prosent med kortere virketid. Høy prosent er mer agressiv for håret. 

Viktig at håret er lyst nok før du skyller.

Virketid: 20 – 60 min fra alt er påført, avhengig av hvor fort håret lysner og lyshet.

Vi anbefaler alltid å benytte en toning etterpå for å nøytralisere fargen.

Du kan også benytte denne teknikken til mørkere striper. Da kan du benytte enten permanent hårfarge eller en lysfarge.

Farge: 

Small: N:2 H2O2 60 ml + 2 x N:3 Mix

Medium: N:2 H2O2 90 ml + 3 x N:3 Mix 

Lysfarge:
N:2 H2O2 90 ml + 2 x N:3 Mix 

 

Viktig informasjon:

Bleking er den mest intensive behandlingen håret kan gjennomgå. Derfor er det viktig å unngå å bruke sterkere blekemidler enn nødvendig. Om du allerede har stripet hår, kan du smøre litt balsam i overgangsområdet for å beskytte det allerede lyse håret.

Hår innerst mot hodebunnen trenger lengre virketid for å oppnå en kald nyanse. Tørre lengder og spisser tiltrekker raskt pigment og kan bli mørkere, selv med en lys nyanse.

Når du tilfører pigment gjennom toning, vil håret alltid bli litt mørkere. Toning nøytraliserer og gir håret en mer naturlig farge. Alle hår er forskjellige, så det er utfordrende å gi en helt presis bruksanvisning. Kontroller alltid prosessen underveis.