Bruksanvisning lysfarge og korrigering by Bente

Dette er en perfekt behandling hvis du ønsker å være blond, men samtidig har litt grått som skal dekkes. Eller om du syntes det er enklere å jobbe med farge fremfor bleking. En bleking vil alltid gi et lysere resultat enn en lysfarge. Håret trenger ikke å være nyvasket da fettlaget i hodebunnen gir beskyttelse. Har du en venn som kan hjelpe deg med påføringen, kan det ofte forbedre resultatet.

Dette er en to-trinns prosess, da du farger håret i 2 omganger. 

Trinn 1:
Lysfarge – Bland N:2 H2O2 90ml med N: 3 Mix x 2 tuber. Her bør du benytte en kraftig styrke på h2o2 for å oppnå effekt. 

Trinn 2:
Korrigering – Bland N:2 H2O2 60ml med N:3 Mix x 2 tuber. Permanent hårfarge benyttes for korrigering. Her anbefaler vi som oftest å benytte 3% da denne vil nøytralisere uten å gjøre håret mørkere. 

 

 

Fremgangsmåte:
Lysfarge påfør i tørt hår. Start med det mørkeste håret, og avslutt mot ansiktet. Håret rundt hårfestekanten er tynnere og finere, og lysner derfor raskere. La det virke i 45 minutter. Deretter vaskes håret med sjampo og tørkes.

Korrigerings farge påføres innerst mot hodebunnen i tørt hår. Fargen tas i hele bunnen, og trekkes kun ut i deler som har behov for nøytralisering. Men husk alltid at håret innerst mot hodebunnen trenger alltid lengre tid for å nøytralisere enn lengder i håret. Virketid 30 minutter. Hårfargen begynner ikke å virke før den er ute av fargeskålen, så hvis du bruker litt tid på påføringen, påvirker det ikke resultatet.

Utskylling:
Skyll alltid håret godt etter en fargebehandling. Vask håret to ganger etter den siste behandlingen, og avslutt med en god balsam eller hårkur.

For å friske opp fargen i lengdene:
Påfør eller skyll med ca 2-4 dl vann over de delene av håret der fargen sitter, og skum deretter opp fargen utover i lengdene som en sjampo. La det virke i 2-5 minutter før du skyller ut alt.