Bruksanvisning bleking & toning by Bente

FORBEHANDLING

Ideelt at håret ikke er nyvasket, da det naturlige fettlaget beskytter hodebunnen under bleking.

Blandingsforhold og påføring:
Bland alltid kun en blanding om gangen. Start påføring på det mørkeste håret først. Veldig viktig å sitte lenge nok, slik at håret blir så lyst som ønskelig før du skyller. Skrap vekk litt av blekingen underveis, slik at du ser lysheten på håret mer riktig. Viktig at håret er mer lyse gult, ikke oransje.

Bleking:
Bland N:1 Blond og N:2 H2O2 90ml. Påføres i tørt hår. Virketid inntil 60 min fra alt er påført. 

Toning:
Bland N:2 H2O2 1.5% 90ml med 2 tuber N:3 Mix. Denne blandingen påføres etter blekingen er skylt ut, tas i fuktig til tørt hår. Bleking av ettervekst vil en toning i tørt hår gi bedre nøytralisering og holdbarhet. 

Toning medium:
Bland N:2 h2o2 90ml med 3 tuber N:3 Mix og 30 ml vann.

FREMGANGSMÅTE

Steg 1 – Bleking:
Begynn å påføre blekemiddelet bak i håret eller på det mørkeste området. Husk at håret rundt hårfestekanten er tynnere og finere, og dermed lysner raskere. Full virketid er 60 minutter fra alt er påført, blekingen aktiveres når den er ute av skålen. Kontroller blekingsprosessen ved å skrape av litt blekemiddel for å sjekke lysheten. Viktig at håret er lyst nok før du skyller. Det må være mer mot lyse gult, ikke oransje.

Steg 2 – Utskylling:
Under utskylling kan blekingen skummes opp for å friske opp lengdene. Skyll grundig, sjamponer én gang, og bruk balsam eller hårkur i hårets lengder. Tørk håret grundig med et håndkle.

Steg 3 – Toning:
Start påføring av toningen i fuktig til tørt hår. Begynn bak i håret eller på det mest gyldne området. Påfør i hele bunnen først, la det virke i 15-30 minutter, og trekk deretter toningen videre ut i håret hvis nødvendig. Tørre spisser trekker til seg mer farge, de kan skummes opp under utskylling. Skyll, vask og avslutt med en god hårkur.

Viktig informasjon:
Bleking er den mest intensive behandlingen håret kan gjennomgå. Derfor er det viktig å unngå å bruke sterkere blekemidler enn nødvendig. Om du allerede har bleket hår, kan du smøre litt balsam eller kur i overgangsområdet for å beskytte det allerede lyse håret.

Toning vil nøytralisere mer gult i et helt tørt hår. I et tørt hår er der mer plass til pigmentene fra toningen. Hår innerst mot hodebunnen trenger lengre virketid for å oppnå en kald nyanse. Tørre lengder og spisser tiltrekker raskt pigment og kan bli mørkere, selv med en lys nyanse.

Når du tilfører pigment gjennom toning, vil håret alltid bli litt mørkere. Toning nøytraliserer og gir håret en mer naturlig farge. Alle hår er forskjellige, så det er utfordrende å gi en helt presis bruksanvisning. Kontroller alltid prosessen underveis.