Bruksanvisning bleking og farge by bente

FORBEHANDLING

Ideelt at håret ikke er nyvasket, da det naturlige fettlaget beskytter hodebunnen under bleking. Men viktig at det ikke er tørrsjampo eller spray blond i håret.

Blandingsforhold og påføring:
Bland alltid kun en blanding om gangen. Start påføring på det mørkeste håret først.

Bleking:
Bland N:1 Blond og N:2 H2O2 90ml. Påføres i tørt hår.

Farge small:
Bland N:2 H2O 60 ml med 2 tuber N:3 Mix. Denne blandingen påføres etter blekingen er skylt ut, i helt tørt hår, i nybleket ettervekst.

Farge medium:
Bland N:2 h2o2 90ml med 3 tuber N:3 Mix.

 

FREMGANGSMÅTE

Steg 1 – Bleking:
Begynn å påføre blekemiddelet bak i håret eller på det mørkeste området. Husk at håret rundt hårfestekanten er tynnere og finere, og dermed lysner raskere. Maksimal virketid er 60 minutter fra alt er påført. Kontroller blekingsprosessen ved å skrape av litt blekemiddel for å sjekke lysheten. Viktig at håret er lyst nok før du skyller.

Steg 2 – Utskylling:
Under utskylling kan blekingen skummes opp for å friske opp lengdene. Skyll grundig, sjamponer én gang, og bruk balsam eller hårkur i hårets lengder. Tørk håret grundig med et håndkle.

Steg 3 – Farge:
Start påføring av fargingen i helt tørt hår. Begynn bak i håret eller på det mest gyldne området. Påfør i hele bunnen først, la det virke i 20-30 minutter, og gre deretter fargen litt ut i håret for å unngå en kant. Tørre lyse lengder og spisser trekker fort til seg farge, de kan skummes opp under utskylling for et mer naturlig resultat. Skyll, vask og avslutt med en god hårkur.

Viktig informasjon:
Bleking er den mest intensive behandlingen håret kan gjennomgå. Derfor er det viktig å unngå å bruke sterkere blekemidler enn nødvendig. Om du allerede har bleket hår, kan du smøre litt balsam i overgangsområdet for å beskytte det allerede lyse håret.

Man bør alltid benytte en kaldere nyanse innerst mot hodebunnen da dette håret trenger mer pigment, kaldere pigment og lengre virketid for å oppnå en jevn hårfarge. Farge vil nøytralisere bedre, dekke bedre og gi en bedre holdbarhet enn en toning. Tørre lengder og spisser trekker raskt pigment og kan bli mørkere, selv med en lys nyanse. Et tips er å tilsette litt vann oppi blandingen hvis du ønsker farge hele håret. Jo mer vann jo lysere vil fargen bli. 

Når du tilfører pigment gjennom farge, vil håret alltid bli litt mørkere når man benytter 1.5%. Hvis du ikke ønsker at fargen skal mørkne anbefaler vi 3% på fargen etter bleking.