Hvilken farge på håret kler jeg?

Hvilken farge på håret kler jeg?

Å finne den perfekte hårfargen kan være en utfordring for mange, men med noen enkle trinn kan du finne en hårfarge som vil fremheve ansiktet ditt og gi deg et kledelig resultat.

Finn din hudtone. Før du begynner å velge hårfarge, må du først finne ut hvilken hudtone du har. Det finnes vanligvis tre typer hudtoner: varm, kald og nøytral. For å finne ut hvilken hudtone du har, kan du se på blodårene på underarmen din. Hvis de ser blå ut, har du en kald hudtone, hvis de ser grønne ut, har du en varm hudtone, og hvis du ikke kan bestemme om de er blå eller grønne, har du en nøytral hudtone.

Tenk på øyenfargen din
Øyenfargen din kan også spille en rolle i å bestemme hvilken hårfarge som vil kle deg best. Generelt vil hårfarger som er i samme fargespekter som øyenfargen din, være mer kledelig. Hvis du har blå øyne, kan du vurdere å prøve en blond eller lysere hårfarge. Hvis du har grønne øyne, kan en rødlig hårfarge være passende, og hvis du har brune øyne, kan du vurdere å prøve en mørkere hårfarge.

Se på garderoben din
Klærne i skapet gjenspeiler som regel farger man føler seg vell i, og som man kler. Er de fleste klærne i varme eller kalde farger. Foreksempel har man mye kalde farger i skapet, kler man som oftest kalde nyanser i håret. Kraftfulle farger passer som oftest mørkere hår, mens dusere farger mot lysere hår.

Velg riktig nyanse
Når du har funnet ut hudtonen din og øyenfargen og sjekket klesskapet, er du på god vei for finne riktig nyanse på hårfargen som passer deg.

Prøv virtuelle verktøy
Før du bestemmer deg for en hårfarge, kan du prøve noen virtuelle verktøy som lar deg se hvordan du vil se ut med forskjellige hårfarger.