Hva er forskjellen på butikkfarge og frisørfarge?

Hva er forskjellen på butikkfarge og frisørfarge?

Vi med det skandinaviske håret, trenger ikke like mye pigment når vi farger håret. Dette er som oftest årsaken til at vi her i Skandinavia opplever å få mørkere hårfarge enn ønsket av butikkfargene som selges her.

En hårfarge hos frisøren blir tilpasset utifra kundens utgangspunkt og ønske om sluttresultat. Frisøren velger h2o2 utifra om fargen gradvis skal vaskes ut eller ikke. Toning, glansvask eller glossing forsvinner gradvis ut av håret, mens hårfarge eller lysfarge blir en mer permanent behandling med god dekkevne som ikke vaskes ut. Frisøren velger nummer på fargen i forhold til hvor mørk eller lys kunden ønsker, og om fargen skal bli kald – varm eller nøytral. Det finnes varme underliggende pigmenter i alle hår, disse vil komme frem under en kjemisk behandling som en hårfarge/lysfarge/bleking er. Røde – oransje – gule pigmenter er de underliggende varme pigmentene, og det er mørkheten på håret som avgjør hvor mye varme pigmenter som finnes, les mer om fargelære her. Frisøren velger hårfargen utifra om de underliggende pigmentene skal fremheves eller nøytraliseres.

Butikk farge – Fargeboks fra butikken. Her har vi kun bilder å gå ut i fra. Hvis ikke du har samme utgangspunkt som modellen på pakken, vil du heller ikke oppnå samme resultatet. Et tykt hårstrå inneholder også mer pigmenter enn et tynnere/finere hårstrå. Et finere hårstrå trenger ikke like mye pigment for å oppnå samme mørkhet som et tykt hår. Butikkfarger er laget med lik mengde pigment over hele verden, mens frisørfarger (profesjonelle hårfarger) inneholder riktig mengde pigment utifra hvor i verden vi bor. I feks Sør-Europa har de et tykkere hårstrå enn det typiske skandinaviske håret, de trenger derfor mer pigmenter i hårfargen for å oppnå riktig mørket på hårfargen. Vi med det skandinaviske håret, som har tynnere hårstrå trenger mindre pigment for å oppnå samme mørkhet på fargen. Dette er som oftest årsaken til at vi her i Skandinavia opplever å få mørkere hårfarge enn ønsket av butikkfargene som selges her.

Hårfargene fra by Bente er frisørfarger tilrettelagt for hjemmemarkedet og det skandinaviske håret.