bente styler lillesøster

Begynte å eksprimentere som åtteåring

Allerede på 80 tallet var det nemlig klart at jeg skulle bli frisør. Kanskje var det i lokalbutikken på Søm i Kristiansand det hele begynte.

Jeg var ca 8 år gammel og fiklet nysgjerrig med tippekupongene som lå i store bunker ved kassa. Plutselig oppdaget jeg at det røde gjennomslagspapiret farget av på fingrene mine. Interessant! Ikke bare var rødfargen kul, men tippekupongene var jo også helt gratis. Jeg tok med meg en bunke hjem, og testet fargen i håret. Det funket! Og det funket enda bedre når tippekupongene ble fuktet med vann først.

Jeg startet så i 9-10 års alderen å klippe håret på lillesøster og klassevenninne mine, til og med en av lærerne! Det var nå blitt en selvfølge for alle at jeg skulle bli frisør. Etter mine kreative hårfargeopplevelser, ble det like selvfølgelig at jeg skulle bli colorist. For min nysgjerrighet rundt hårfargenes uendelige muligheter ga seg ikke, men utviklet seg til en lidenskap som bare har vokst med tiden.

Opp gjennom årene har jeg opplevd at mange har gjort mislykkede forsøk på å farge håret hjemme. Spesielt når jeg var i mammapermisjon ble jeg kontaktet av fortvilte kunder, foreldre, vennersvenner og desperate venninner. Det fikk meg til å tenke: «Alle fortjener å bli fine på håret. Hvorfor er det ingen der ute med kompetanse som gir råd og veiledning til de som farger håret hjemme?»

Ideen til by Bente var unnfanget, og jeg begynte å teste ut hårfargeproduktene i markedet. Jeg startet min egen YouTube-kanal hvor jeg delte erfaringer og råd, profesjonelle teknikker og påføringsmetoder. Til tross for at alt ble gjort riktig, ble jeg likevel ikke helt fornøyd med resultatet. Det var komplisert å finne ut av og kvaliteten på produktene syntes jeg rett og slett ikke var god nok.

Det ønsket jeg å gjøre noe med. Jeg kom i kontakt med en fabrikk i Spania og satt i gang med å utvikle mine egne hårfarger. Resultatet; en profesjonell hårfargeserie for hjemmemarkedet, spesielt tilpasset det skandinaviske håret. Men gode hårfarger og hjelp til påføring er bare deler av løsningen. Alle har nemlig ulikt hår, og et godt resultat får man kun når det velges riktig hårfarge ut fra det individuelle utgangspunktet. Derfor har jeg også valgt å digitalisere frisørens øyne og kompetanse, og å gjøre den tilgjengelig for alle.

Historien om by Bente er altså en historie om min lidenskap for hår. Håret er en så stor del av din identitet, og det er bevist at du får en bedre selvfølelse når du er fornøyd. Jeg mener oppriktig at alle skal få muligheten til å føle seg fine, helt uavhengig av tykkelse på lommeboka eller bakgrunnskunnskaper. Det er derfor by Bente endrer spillereglene og ønsker velkommen til en ny standard for hjemmefarging av hår: Color by Bente.