Våre hårfarger

 Våre hårfarger

 

Nr 10.02 - Kald Meget Lys Blond

Dette er den lyseste nyansen som inneholder en liten andel lilla for nøytralisering av gult. 

Nr 10.1 - Ice Lys Blond 

Dette er den lyseste veldig kald nyanse som inneholder blått for å nøytralisering av oransje, eller kan benyttes for opplysning hvis man ønsker mer sølv farge. Inneholder håret litt gult bør du alltid benytte denne i kombinasjon med lilla.

Nr 10 - Meget Lys Blond 

Dette er den lyseste naturfargen vi har. Fin for å dempe ned et helt lyst hår, eller i kombinasjon med en refleksfarge for å oppnå et mer naturlig resultat. Super for å dekke grått hår som ønsker å være så lys som mulig

Nr 9.3 - Gylden Blond 

Dette er en lys naturfarge med innehold av gult som gir en gylden glød i fargen. Perfekt i kombinasjon med naturfarge for å gjøre et lyst hår litt mørkere og unngå grønt. 

Nr 9.12 - Kald Blond

Denne lyse naturfargen er kald og inneholder en liten del lilla og blått. Denne er perfekt for nøytralisering av gult og samtidig gi et kaldt resultat pga det blå. Denne fargen inneholder større andel av naturfarge nr 9 enn feks 9.21. 

Nr 9.21 - Veldig Kald Blond

Dette er en meget kald farge som inneholder lite naturfarge og store deler kalde pigmenter. Perfekt for kraftig nøytralisering av gyldent. Den nøytraliserer både gult og oransje. Ettersom den er så kald, kan den oppleves mørkere i et lyst hår.

Nr 9 - Lys Blond 

Dette er en lys naturlig naturfarge. Denne er bygget opp slik at den er helt lik en naturlig tonehøyde nr 9. 

Nr 8 - Blond 

Dette er en mellom blond farge, som inneholder en bitte liten andel gyldent som gir fargen en liten varme. 

Nr 7.34 - Gylden Kobber Blond 

Denne fargen inneholder gult og oransje. Dette for å få en mer naturlig kobber farge. Oransje er bygget opp av rødt og gult. Når vi da tilfører mer gult vil man da vanne ut mer av det røde. Denne er perfekt i lengder til et mørkt hår for å oppnå en naturlig glød i lengdene eller i kombinasjon med nr 9.3 for et naturlig rødt hår. 

Nr 7.1 - Kald Mørk Blond 

Underlaget på en tonehøyde 7 er oransje, dermed er denne fargen perfekt for å gi et naturlig resultat på en tonehøyde 7. Det blå i fargen vil da nøytralisere det oransje som ligger der naturlig. 

Nr 6 - Lys Brun 

En naturlig lyse brun farge som er perfekt for litt dybde i bunnen og god dekkevne. 

Nr 5.8 - Sjokoladebrun

En litt rundere brun farge som inneholder litt varme pigmenter for litt glød. Veldig fin i kombinasjon med nr 7.34 eller 9.3 i lengder for å få den litt lysere. 

Nr 5.82 - Kald Sjokoladebrun

Denne fargen inneholder både varme og kalde pigmenter. Perfekt for deg som ønsker litt mer farge på et mørkt hår. 

Nr 5.1 - Kald Brun 

Dette er en kald brun farge. En perfekt herre farge for et naturlig mørkt resultat, eller i kombinasjon med naturfarger eller andre kalde farger. 

Nr 4 - Mørk Brun 

Dette er en mørkebrun naturfarge med god dekkevne. Bør kombineres med en lysere farge hvis den skal trekkes ut i lengder. 

Nr 3.11 - Ice Mørk Brun 

Denne fargen er en iskald meget mørk brun farge. Denne inneholder masse blå pigmenter. Denne er perfekt for å gjøre en lysere farge enda kaldere. 3-4cm med denne oppi feks 7.1 så vil den nøytralisere bedre på et oransje hår. 

Nr 1/2 - Sort 

Dette er en sort naturfarge. En kald sort farge med god dekkevne. På Skandinaviskt hår vil den bli helt sort, på tykkere hårstrå vil den bli mer brunsort. Derfor navnet 1/2. 


Det er stor forskjell på å farge et jomfruelig hår og et allerede farget/behandlet hår. 

Et jomfruelig hår trenger mer pigment, altså en mørkere farge og lengre virketid enn et allerede farget/behandlet hår. Hovedårsaken til dette er at et behandlet hår er åpnet så pigmentene trekker fortere inn i håret. Mens et jomfruelig hår trenger tid på å åpnes. 

Jo tørrere håret er, jo mer åpent er hårstrået. Sammenlignet en svamp, jo tørrere svampen er jo mer vann trekker den til seg. Så et veldig tørt hår vil alltid trekke mye mer farge og dermed vil håret også bli mørkere. 

Anbefaler alltid en kaldere og mørkere farge innerst i ettervekst og en lysere farge i lengder og spisser for å oppnå en jevn hårfarge. 

Naturfargene gir best dekkevne. Naturfarger de dem som ikke har tall etter komma. Naturfargene går fra nr 1 sort til nr 10 meget lys blond. 

Første tallet som står på fargen gir en indikasjon på tonehøyden. Tallet etter punktum viser hvilken refleks fargen inneholder. Refleksen menes om det er varmt eller kaldt i fargen og om det er lilla, blått, gult eller rødt. 

Det er naturfargen (første tall) som gir dybden i fargen og refleksen (andre/tredje tall) gir nyansen i fargen. 

Kalde farger virker mørkere for øyet enn varme farger. Blått oppleves mørkere enn gult. 

Hvis du skal nøytralisere et hår anbefaler vi å lese litt på fargelære slik at du velger riktig utifra ditt utgangspunkt. 

Nyttig info om de ulike fargepakkene og h2o2.
Vi har forskjellige typer fargepakker: Permanent farge, lysningsfarge, minicolor, toning og glansvask. Styrke og mengde hydrogenperoksid (h2o2) er med på å avgjør hvilken fargepakke det er. 

Toning og glansvask vaskes gradvis ut av håret og benyttes med 1.5% h2o2. En toning inneholder mindre mengde pigment fremfor en permanent hårfarge og vil ikke gjennomfarge et hårstrå. En toning vil alltid gjøre håret litt mørkere ettersom den ikke inneholder noen form for opplysning. En toning er perfekt for nøytralisering av gyldent, en oppfriskning av fargen eller å dempe fargen litt ned. På et allerede behandlet hår kan det være lurt å benytte 3% slik at ikke lengdene blir for mørke, spesielt lengder på et mørkt hår. Skal du gjøre håret mørkere bør man alltid benytte 1.5%. Men husk alltid at lengder og spisser trekker mer pigment enn håret inn mot hodebunnen. En toning blandes 90ml h2o2 til 60ml fargekrem.

Minicolor er en litt mer dekkende og tettere farge enn en toning/glansvask da denne inneholder like deler h2o2 og fargekrem (60ml h2o2 + 60ml fargekrem). Denne benyttes også med 1.5% h2o2 slik at du unngår opplysning og fargen vil ikke gjennomfarge håret slik som en permanent hårfarge. Denne er perfekt for deg med grått hår som ønsker bedre dekkevne enn en glansvask, men unngå den veldig markerte etterveksten. Ettersom du ikke har noen opplysning på denne pakken vil også denne holde seg kaldere da man ikke henter frem de naturlige underliggende pigmentene fra underlagstabellen. Denne pakken vil alltid da gjøre håret mørkere. Denne anbefales kun å benyttes innerst mot hodebunnen eller hvis du skal gjøre et lyst hår mye mørkere. 

Permanent farge er en hel dekkende hårfarge som ikke vaskes ut. Denne type farge gjennomfarger et hårstrå. Den inneholder en høyere andel pigment for å oppnå bedre dekkevne, brukes for å dekke grått hår. Permanent hårfarge blandes med 3% – 6% eller 7.5% h2o2. 3% benyttes hvis du skal farge håret mørkere og har litt tynne hårstrå. Skal du dekke grått hår benytter du 7.5% for å få åpnet hårstrået ordentlig. 7.5% kan maks lysne opp 2 tonehøyder i en ettervekst. 6% kan lysne 1-1,5 tonehøyde, benyttes for å farge håret i samme tonehøyde eller en tone lysere. Permanent hårfarge trekker ut litt av de naturlige pigmentene i håret og tilsetter pigment fra fargetuben. Man kan benytte 9% og 12% på en permanent hårfarge for mer opplysning. Denne vil da gi en bedre dekkevne i forhold til lysfarge da denne blandes like deler h2o2 med fargekrem. 90ml h2o2 blandes med 90ml fargekrem (3 fargetuber). Small pakke blandes 60ml h2o2 med 60ml fargekrem. 

Lysningsfarge – benyttes for å farge et hår lysere. Her benytter vi høyere h2o2 og mindre andel fargekrem for mer opplysning. 7.5% lysner ca 2 tonehøyder mens 12% vil gi den beste opplysningen. Du vil aldri oppnå et helt platina blondt hår med en lysningsfarge. En lysningsfarge anbefales hvis din naturlige hårfarge er blond og ønsker en mer naturlig lys hårfarge, men denne vil aldri bli veldig kald på et naturlig hårstrå. En lysningsfarge kan benyttes etter bleking for å oppnå et helt hvitt/sølv hår, eller om du ønsker nøytralisering uten at håret skal bli mørkere. Ellers benyttes også lysfarge i kombinasjon med en korrigerings farge. Her lysner du håret først med en lysfarge og deretter nøytralisere det gyldne som kommer frem i trinn nr 2 med en permanent hårfarge. Denne pakken er genial hvis du ønsker et lyst hår og samtidig dekke grått. Lysfarge inneholder pleiestoffer som gir et glansfult hår. 90ml h2o2 blandes med 60ml fargekrem.

Friske opp lengder er en pakke som er spesielt tilpasset lengder og spisser som er behandlet fra før. Lengder og spisser trekker alltid til seg mer pigment og derfor inneholder denne pakken en mindre andel pigmenter. Denne blandes 60ml h2o2 med kun 30ml fargekrem (1tube). Denne pakken kan du blande med 1.5% til 7.5% h2o2. Jo høyere styrke jo mer opplysning vil den gi. Lengder og spisser har en dårligere opplysning enn håret inn mot hodebunnen og ofte ønsker vi at lengdene skal ha en lysere nyanse enn bunnen. Denne pakken er perfekt i kombinasjon med andre pakker slik at ikke lengdene blir mørkere og kaldere enn resten av håret. 

Produktene våre er milde og pleiende, men vi jobber fortsatt med kjemikalier, så for å skåne håret mest mulig er det viktig å ikke benytte sterkere h2o2 enn nødvendig. 

Tallkoder 

Hva betyr egentlig tallene?
Det forteller hvilke fargepigmenter fargen inneholder. Tallene er «navnet» på fargene, og rekkefølgen indikerer mengden.

Første tall viser tonehøyden, naturfargen og tall etter punktum viser refleksen, nyansen på fargen. Første tall etter punktum er det mest av, altså primær refleksen. Tall nummer 2 etter punktum er det mindre andel av. Altså sekundær refleksen. 

1 = Blått
2 = Lilla
3 = Gyldent/gult
4 = Kobber/oransje
6 = Rødt
7 = Matt/grønn 
8 = Sjokolade Kombinasjon med varmt og kaldt. 

Feks fargen 9.12 er perfekt for deg som ønsker en liten dybde i håret ettersom denne ligger på en tonehøyde 9. Primær refleksen er blått som gir en kald farge, mens sekundær refleksen er lilla som nøytraliserer gult. 

Du kan alltid kontakte oss hvis du er usikker på fargevalg til ditt hår💗